KENAIKAN PANGKAT "TIME BASED"

Sabtu, 15 Oktober 2011 2 comments


"Saya juga berharap kenaikan pangkat ini akan menjadi pemangkin ke arah perkhidmatan yang lebih cemerlang di masa akan datang.." - YDH DCP Dato' Abd Rahim bin Hj. Hanafi

Kenaikan Pangkat Sejajar Dengan Kualiti Perkhidmatan Yang Akan Diberikan

Bukit Aman , 12 Oktober - "Anda semua pastinya telah bersedia untuk memikul tugas dan tanggungjawab yang lebih berat sejajar dengan pangkat yang disandang dan ianya merupakan satu pengiktirafan pucuk pimpinan PDRM di atas prestasi kerja yang telah dipamerkan sepanjang perkhidmatan," ujar YDH DCP Dato' Abd Rahim bin Hj. Hanafi, Pemangku Pengarah Pengurusan, sempena Majlis Pemakaian Lencana Pangkat Koperal 'Time Base', anggota Jabatan Pengurusan Bukit Aman di Perkarangan Kompleks 3, Bukit Aman, hari ini.

Seramai 110 anggota Jabatan Pengurusan Bukit Aman yang terdiri daripada anggota Skim Perkhidmatan Regular dan Skim Perkhidmatan Sokongan telah dinaikkan pangkat secara 'time base' ke pangkat Koperal pada hari ini.

Di dalam majlis ini juga, terdapat tiga upacara pemakaian pangkat iaitu Upacara Pemakaian Pangkat Pasangan Suami dan Isteri Awam, Upacara Pemakaian Pangkat Suami dan Isteri yang kedua-duanya dinaikkan pangkat dan Upacara Pemakaian Pangkat Oleh YDH DCP Dato' Abd Rahim bin Hj. Hanafi, Pemangku Pengarah Pengurusan

Calon Kenaikan Pangkat Secara 'Time Base' Akan Dikeluarkan Secara Berperingkat

"Baki calon yang sesuai akan dikeluarkan secara berperingkat dalam masa terdekat dan jumlah ini akan bertambah berdasarkan kelayakan calon semasa," tambahnya lagi.

Beliau turut menyeru kepada anggota-anggota berpangkat Lans Koperal yang tidak dapat dinaikkan pangkat secara 'Time Base' kerana tidak layak secara asas, iaitu tidak lulus Perperiksaan Undang-undang Rendah Pasukan agar terus berusaha bagi menjamin kenaikan pangkat mereka pada masa akan datang.

Turut hadir dalam majlis pada hari ini, YDH SAC Dato' Zaleha binti Abdul Rahman, Timbalan Pengarah Pengurusan (Pentadbiran), YDH SAC Dato' Asri bin Yusoff, Timbalan Pengarah Pengurusan (Perkhidmatan/Perjawatan), YDH SAC Dato' Dr. Haji Hashim bin Haron, Timbalan Pengarah Pengurusan (Agama dan Kaunseling) dan Pegawai-pegawai Kanan PDRM.


Antara sebahagian Pegawai Kanan PDRM yang hadir.


Antara anggota yang menerima kenaikkan pangkat Koperal 'Time Based'.


YDH DCP Dato' Abd Rahim bin Hj. Hanafi, Pemangku Pengarah Pengurusan  ketika bacaan doa.


YDH DCP Dato' Abd Rahim bin Hj. Hanafi ketika memberi ucapan.Sesi Pemakaian Pangkat Suami dan Isteri yang kedua-duanya di naikkan Pangkat Koperal...


Sesi Pemakaian Pangkat Oleh YDH DCP Dato' Abd Rahim bin Hj. Hanafi, Pemangku Pengarah Pengurusan.


Barisan Pancaragam.


YDH DCP Dato' Abd Rahim bin Hj. Hanafi menerima cenderahati YDH SAC Dato' Zaleha binti Abdul Rahman, Timbalan Pengarah Pengurusan (Pentadbiran).


Penerima Pemakaian Pangkat Suami dan Isteri yang kedua-duanya di naikkan Pangkat Koperal bergambar bersama.


Rezeki anak... KPL Tun Jahfar bersama isteri yang sedang mengandung.


Antara penerima Kenaikkan Pangkat Koperal 'Time Based' daripada Cawangan Kem Komandan Bukit Aman.
Wartawan       :     L/Kpl Irfan Bujang
Jurufoto         :     L/Kpl Shareel & Konst. Shanter
Penyunting     :     Sjn Zaiddin.
Comments
2 Comments

2 comments:

 • Tanpa Nama berkata...

  I personally didn't buy an organic bassinet mattress because my model came with the non-organic variety. If you have a small nursery set up, space could be a major issue. Browse through their listing for the one you are looking for.

  My site :: twooz.info

 • Tanpa Nama berkata...

  If you are interested in enhanced functionality, you will find that this Personal Heart Monitor watch may be what you are
  searching for. With time ticking by in the competitive fashion marketplace, Skagen watches will
  continue to grow leaps and bounds over the competition while remaining true to their high standards of quality and luxury.
  Dress watches are kept small, sleek and delicate to better emphasize the length of your arm
  and to compliment delicate dress styles and fabrics.


  Also visit my web site - armani exchange watches

Catat Ulasan

Share

Followers

 

©Copyright 2011 Galeri PDRM | TNB